Balanceermachines vrachtwagenbanden – BB Equipment

Goed gecentreerd is half gebalanceerd! Balanceermachines voor (vrachtwagen)banden worden ingezet voor het in balans brengen van de banden en de velgen. Over het algemeen wordt dit gedaan na het monteren van nieuwe banden. Op deze manier wordt resonantie tegengegaan en voorkomen. Gezien de huidige trend van steeds grotere en zwaardere wielen, is deze nauwkeurige centrering van groot belang. Bij BB Equipment helpen we u de apparatuur te vinden die u nodig heeft: ongeacht de grootte van de wielen waar u meestal mee werkt, hebben we een balanceerapparaat voor truckbanden dat aan uw behoeften voldoet. Van automatische balanceerapparaten tot balanceerapparaten voor truckbanden die handmatig bediend worden.

De balanceermachines voor vrachtwagenbanden van BB Equipment zijn gemaakt voor professioneel intensief gebruik. De machines hebben een lange levensduur door de constructie van dik plaatstaal, kwaliteitsmaterialen en toegepaste technieken. Onze machines worden al jaren geproduceerd en zijn aangepast aan de eisen van de gebruikers. Het resultaat:  gebruiksvriendelijke balanceermachines voor vrachtwagenbanden van topkwaliteit.

Multifunctionele balanceermachines voor vrachtwagenbanden

Bij personenauto’s is het regelmatig balanceren van banden een vanzelfsprekendheid. Maar wanneer we het hebben over het balanceren van banden van vrachtwagens, is het complexer. Dit is een gevoelige handeling en maakt gebruik van gespecialiseerde apparatuur zoals de balanceermachines van Teco. Het balanceren van banden is een integraal onderdeel van het bandenmontageproces en daarom is alleen de beste apparatuur goed genoeg.

Onze machines zijn overigens niet alleen inzetbaar voor vrachtwagens en trucks, maar voor allerlei soorten banden van trekkers en aanhangers, stadsbussen en bedrijfsvoertuigen, bestelwagens en personenauto’s.

De Teco balanceermachines staan voor kwaliteit. Alle balanceerapparatuur in ons aanbod zijn geproduceerd naar ISO 9001 normering en bieden een eenvoudige bediening, vaak middels een digitaal display. Ook kunt u vaak rekenen op een automatische meting dankzij de wiel-positie stop, statische en dynamische balanceerprogramma’s en een geïntegreerd automatisch kalibratie en diagnose programma.

De toepasbaarheid voor vrachtwagenbanden en truckbanden

Dankzij een professioneel balanceerapparaat voor vrachtwagen- en truckbanden, gaan de banden langer mee. Een andere belangrijke factor bij het onderhoudsaspect is natuurlijk de betrouwbaarheid. Een goed onderhouden vrachtwagen zal beter presteren, minder snel pech krijgen en minder brandstof verbruiken.

Voordelen van een professioneel balanceerapparaat voor truckbanden en vrachtwagenbanden

  • Voor het balanceren van zowel vrachtwagen als autobanden
  • Remmen automatisch na het draaien en beschikken over een automatische start/stop en een noodstop
  • Elimineert statische onbalans, resulterend in een soepelere rit
  • Vermindert de slijtage van banden en onderdelen veroorzaakt door overmatige trillingen
  • Geschikt voor de truckbanden, vrachtwagenbanden en banden van personenauto’s
  • Een set accessoires is inbegrepen
  • Gemakkelijk te installeren en te bedienen

Met onze apparatuur kunt u een volledige set wielen binnen no-time balanceren, maar ook de dynamische balans van wielen waarvan vermoed wordt dat ze uit balans zijn controleren. Dit alles met een computergestuurd elektronisch gegevensdisplay: erg eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Perfect voor kleine garages, grotere wagenparken of als back-up.

De balanceerapparaten voor truckbanden van BB Equipment bepalen vaak automatisch het exacte gewicht dat nodig is voor een optimale balans en maken gebruik van duidelijke displays die de juiste hoeveelheid en locatie overzichtelijk tonen.

Onze tip: overweeg om vrachtwagenbanden en truckbanden te balanceren met behulp van balanceermachines om het brandstofverbruik te verlagen. De terugverdientijd voor het brandstofverbruik is gemakkelijk en op korte termijn te berekenen.

Heeft u vragen of specifieke wensen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen – een van onze behulpzame en ervaren klantenservicemedewerkers zal u graag van dienst zijn en ervoor zorgen dat u de juiste uitrusting kiest die aan uw eisen voldoet.

Meer informatie